Home

Nieuws

Duitsers: sneller naar bron in crises als Ehec

De Duitse voedselautoriteit BVL verwacht door een andere werkwijze sneller de bron van een voedselveiligheidscrisis als Ehec op te lossen. Ook als dat om complexe productstromen gaat zoals de groentenhandel.

Daarvoor zijn afspraken gemaakt tussen de landelijke dienst en deelstaten. De problemen tijdens de Ehec-crisis maakten de noodzaak voor een wijziging duidelijk.

Volgens de Duitse BVL zorgt een permanente taskforce in geval van crisie voor een heldere crisiscommunicatie tussen de landelijke dienst (BVL) en de diensten in verschillende deelstaten. Dat moet crisis sneller tot een oplossing brengen en onduidelijkheden als tijdens de Ehec-crisis voorkomen. De landelijke dienst BVL gaat daarvoor de coördinatie doen. BVL-voorzitter Helmut Tschiersky-Schöneburg. “In geval van crises wordt alle beschikbare informatie voor consumentenbescherming op één plek behandeld. Met de gebundelde expertises in de taskforc kunnen we sneller complexe productstromen terugvolgen naar de bron. We verwachten sneller crises te bedwingen dan de Ehec-uitbraak in 2011.”

Of registreer je om te kunnen reageren.