Home

Nieuws

'160 suggesties PT-activiteiten'

De oproep inbreng te leveren voor de programma’s van het Productschap Tuinbouw (PT) heeft circa 160 reacties opgeleverd. Naast overwegend positieve bijdragen, waren er ook negatieve reacties uit kringen van PT-critici.

Volgens het PT zijn waardevolle reacties binnen gekomen. De reacties zijn wel divers. Naast algemene ideeën om bepaalde ontwikkelingen in de sector te stimuleren, zijn ook specifieke ziektes en plagen genoemd of doorontwikkeling van concrete kansen voor de afzet van tuinbouwproducten. Negatieve reacties waren er ook, maar van een oproep daartoe was geen sprake, stelt de kritische vereniging NVAF. Zij verwachten dat het PT verdwijnt.

Samen met de Ondernemingsplatforms van het PT worden de investeringsprogramma’s voor 2013 deze maand op hoofdlijnen ingevuld. In oktober bespreken de PT-commissies (oa Voedingstuinbouw) de uitwerking en begroting van de programma’s. Het PT-bestuur stelt ze vast in november. Daarna volgt de concrete invulling van de programma’s met projecten en activiteiten.

Sinds 1 april 2012 werkt het PT ondernemersgedreven met zes investeringsprogramma’s. De Ondernemingsplatforms stellen de programma’s op, die tot doel hebben bij te dragen aan nieuwe afzet- en verdiencapaciteit, verduurzaming ketens, voldoende geschikte werknemers en duurzame innovaties. Platforms bestaan uit ondernemers en medewerkers van bedrijven in de tuinbouwketen en alle (deel)sectoren. Hierdoor is aansluiting bij de praktijk gewaarborgd.

Productschap Tuinbouw

Of registreer je om te kunnen reageren.