Home

Nieuws laatste update:13 aug 2012

Prijs meest coöperatieve boer of tuinderPrijs meest coöperatieve boer of tuinder

De Nationale Coöperatieve Raad voor land- en tuinbouw (NCR) zoekt de meest coöperatieve agrarische ondernemer van Nederland.

Coöperaties die aangesloten zijn bij de NCR (bijvoorbeeld Coforta, Fruitmasters, maar ook koepel DPA) kunnen kandidaten voordragen. Deze ondernemer krijgt op 22 november tijdens de Coöperatiedag 2012 de NCR Coöperatieprijs overhandigd. De NCR reikt de prijs uit in het kader van het Verenigde Naties Jaar van de Coöperatie.
De coöperatieve boer moet een uitblinker zijn, bestuurlijk actief en duurzaam ingesteld. Dat moet hij laten zien aan de hand van investeringen in bijvoorbeeld energie. “Hij of zij heeft een financieel gezond bedrijf en anticipeert op economische ontwikkelingen en heeft een visie en strategie voor de toekomstige ontwikkeling van zijn bedrijf. De ondernemer draagt het belang uit van coöperatief ondernemen en de rol van coöperaties”, schrijft de NCR in de selectiecriteria. Ook is het een pré als de ondernemer kennis uitwisselt in nationale en internationale netwerken.

Of registreer je om te kunnen reageren.