Home

Nieuws

NVWA: nieuwe vondsten snuitkever

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) meldt twee nieuwe vondsten van de schadelijke snuitkever pepper weevil.

Het gaat om twee kassen die dichtbij de twee paprikakwekerijen in Honselersdijk liggen, waar de aanwezigheid al eerder was vastgesteld.

Bij elkaar is het aantal vondsten nu op vier gebracht. Half juli meldde de eerste kweker de vondst. Later bleek ook een naburige kwekerij besmet. Beide kassen zijn hermetisch afgesloten, waarna al het gewas is vernietigd.

De NVWA onderzoekt nog hoe de kever in Nederland terecht kwam. De kever komt vooral in Midden- en Noord-Amerika voor, maar voor zover bekend niet in Europa. De kever ontwikkelt zich binnen twintig dagen in grote aantallen van ei tot vruchtbare volwassene. Door de snelle vermenigvuldiging kan er grote economische schade ontstaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.