Home

Nieuws laatste update:23 aug 2012

Demokwekerij: Samen concurrentie met WUR aan

Proeftuin Zwaagdijk heeft de aandelen van Demokwekerij Westland overgenomen. Zij gaan samen onder druk van de veranderende markt voor onderzoeksgelden.

“Met de veranderingen bij het PT en innovatiegelden zullen we harder moeten strijden voor de onderzoeksgelden. Samen kunnen we de concurrentie met Wageningen Universiteit (WUR) aan. Dat is voor ons de grootste concurrent”, zegt directeur Peet van Adrichem, directeur van de Demokwekerij.

Zwaagdijk en Demokwekerij Westland werken al jaren intensief samen. Door samen te gaan zijn effectiviteit en continuïteit beter gewaarborgd, stelt hij. Ook passen beide partijen bij elkaar. “We komen steeds dezelfde mensen tegen. Een aantal kwekers in Wieringermeer woont in het Westland. We doen komende winter een proef met LED’s in paprika in Noord-Holland. Daar hebben we al jaren ervaring mee. Dan is het goed dat samen te doen.”

Bij de verdeling van onderzoeksgelden via het nieuwe Topconsortium Kennis en Innovatie (TKI) werden volgens Van Adrichem zeven van de acht ingediende onderzoeksvoorstellen afgewezen. “Dat is mager, maar daar hadden we rekening mee gehouden. Het is ook niet zo dat het samengaan is ingegeven door slechte marktomstandigheden. Er gaat niemand uit, er zullen juist mensen bij moeten komen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.