Home

Nieuws

AH: minder marge groter marktaandeel

AH maakt minder winst op de verkoop van voeding. Door onder meer prijsverlagingen is de marge gedaald. De operationele marge van de Nederlandse ketens van Ahold is gedaald van 6,2 naar 5,6 procent. Ook de mislukte EK-actie van Albert Heijn levert daar een bijdrage aan.

Het marktaandeel van Albert Heijn in Nederland stijgt nog wel. Dat valt op te maken uit de cijfers in het twede kwartaal. De marktleider – met soms een marktaandeel van 40 procent voor producten in de groente- en fruitafdeling – signaleert een lichte stijging in het marktaandeel in dat tweede kwartaal, maar AH is gestart met de ombouw van veertien winkels naar AH uit een transactie met Jumbo. In totaal zijn 82 winkels in die transactie opgenomen. Dat marktaandeel loopt dus sterker op in het derde kwartaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.