Home

Nieuws

Negentig bedrijven gaan PT sturen

Negentig bedrijven uit vooral teelt, maar ook handel en verwerking gaan via ondernemingsplatforms inhoudelijk de programma's van het Productschap Tuinbouw aansturen.

De Ondernemingsplatforms hebben een adviserende en initiërende rol voor de zes programma’s van het PT (Plantgezondheid, Voeding & Gezondheid, Groen & Welbevinden, Arbeid, Biobased economy & MVO en Energie & CO2).

Wat opvalt is dat 14 van de negentig bedrijven uit de glasgroenten komt. Frank van Kleef van Royal Pride is benoemd in het platform ‘arbeid’ en ‘groen en welbevinden’. Ook een andere grote FresQ-tomatenteler (Lans) is via medewerker Wilko Wisse vertegenwoordigd in twee platforms (Energie en Biobased). Per platform zijn circa 15 bedrijven benoemd door het PT-bestuur.

Verder valt het beperkt aantal handelsbedrijven op. Bakker Barendrecht, The Greenery, Driscoll’s en Hillfresh zijn wel vertegenwoordigd. Of dat er relatief weinig zijn kan Frugi Venta niet zeggen. “Alle zes kandidaten van ons zijn benoemd. Het aantal bedrijven in de teelt is natuurlijk ook groter”, laat een woordvoerder weten.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Jeroen Verheul 

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.