Home

Nieuws

Indiase minister peilt tuinbouw Nederland

De Indiase minister voor landbouw van India Shri Sharad Pawar toonde vrijdag interesse in de internationale tuinbouwexpositie Floriade.

Pawar had donderdag een onderhoud met staatssecretaris Bleker over de handelsrelatie tussen Nederland en India. Daarbij is tuinbouw aan bod geweest. India en Nederland hebben de ambitie om de gezamenlijke handel in agroproducten te verdrievoudigen naar 1 miljard euro in de komende 5 tot 10 jaar. Verder hebben Bleker en Pawar gesproken over samenwerking op het gebied van voedselzekerheid, innovatie in de zaaigoedsector, dierlijke productie, optimaliseren van de voedselverwerking, terugdringen van verliezen, versterking van de voedselketen, en het wegnemen van markttoegangbarrières.

De Nederlandse tuinbouw kan de Indiase helpen zich te verbeteren. De keten voor groente en fruit is niet efficiënt genoeg en kent veel verspilling. Pawar had eerder plannen bekend gemaakt om grootschalig kassen te bouwen in Indiase provincies.

Pawar had een handelsdelegatie in zijn gevolg. Vrijdag vond daarbij een ontmoeting plaats met Greenport Holland International, de organisatie die buitenlandse projecten voor kennis- en technologieleveranciers initieert.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Jeroen Verheul

Of registreer je om te kunnen reageren.