Home

Nieuws

'Heffing PT kan verder naar beneden'

De gemiddelde heffing die het PT oplegt aan bedrijven kan in 2013 verder omlaag. Dat verwacht secretaris Michiel Gerritsen.

Dit jaar daalt de heffing gemiddeld al met 30 procent, zo besloot het bestuur dinsdag, maar daarbij blijft het niet , verwacht hij. “Misschien bedraagt de daling in 2013 wel 40 procent als we ook taken als promotie en ICT niet meer uitvoeren. Dat zullen we de tweede helft van het jaar weten.”

De daling van de heffingsinkomsten betekent dat het vermogen van het PT snel daalt. Dat is nodig om te voldoen aan de eisen van de Sociaal Economische Raad (SER), stelde Gerritsen in de bestuursvergadering maandag. De SER stelt eisen aan de verhouding tussen de uitgaven en het vermogen. Dat mag niet uit de pas lopen bij dalende uitgaven, stelde hij. Overigens daalt de heffing voor bloembollentelers harder, met 50 procent. 

Dinsdag nam het PT formeel afscheid van personeel dat bij de reorganisatie geen toekomst heeft bij het schap. In totaal verdwijnen door de reorganisatie 61 banen.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.