Home

Nieuws 1 reactie

PvdA wil payroll-constructie aanpakken

De PvdA wil dat bedrijven niet langer personeel kunnen inhuren via andere bedrijven om zo de cao te omzeilen, de zogenaamde payroll-constructie.

Ondanks een keurmerk merkt ze steeds vaker dat misbruik gemaakt wordt van deze constructie. Werknemers weten vaak niet eens dat ze in dienst zijn bij zo’n payrollbedrijf en niet bij het bedrijf waar ze werkzaamheden uitvoeren.  De partij gaat minister Asscher van Sociale Zaken vragen een einde te maken aan de uitwassen van dergelijke constructies via meer inzet van arbeidsinpecteurs. Kamerlid Mariëtte Hamer: "Wat er gebeurt is dat cao's worden ontdoken, mensen tijdelijke contracten krijgen en slechtere arbeidsvoorwaarden dan hun collega's." Ze zei dat op BNR Radio.
Hamer zegt dat het inhuren van personeel via zogeheten payrollbedrijven steeds vaker voorkomt. Ze spreekt van ‘veramerikanisering’ van de arbeidsmarkt’ en eist dat haar partijgenoot Asscher ingrijpt.

Eén reactie

  • P. Verschuren

    De reden voor ons om met payrolling te werken is de administratieve lastenverlichting. Als de overheid nu eens flink het mes zet in die ongelofelijke papiermolen die op gang gebracht moet worden als je een personeelslid aanneemt dan is voor ons de reden om via payrolling te werken weg. Wat heeft het voor zin om diverse uitvoeringsinstanties te hebben (BPL, Colland enz), tientallen afkortingen met een percentage erachter, veeg het gewoon bij elkaar en zoek het verder zelf uit. Het is voor een bedrijf als het onze onbegonnen werk om deze toestanden te ontwarren en voor je het weet ben je verkeerd bezig dus dan is payrolling een uitkomst, dat heeft niets te maken met CAO's ontduiken of de beloning voor de medewerkers.

Of registreer je om te kunnen reageren.