Home

Nieuws

Grote terugroepactie salade met salmonella

De Belgische supermarktketens Colruyt en Carrefour vragen consumenten salades terug te brengen wegens het gevaar van salmonella.

De salade is afkomstig van Univeg. De supermarkten vragen de klanten het product niet meer te consumeren en terug te brengen naar het punt van verkoop. Het gaat om de saladebowl "craq craq", met komkommer, tomaat en ham van het merk Carrefour,
Colruyt riep eerder zijn "Verse Salade Snack Frais / Ham-Jambon 300 gr" vanwege een mogelijke aanwezigheid van Salmonella in de verse gekookte hamreepjes verwerkt in dit product.
De terugroepactie geldt ook voor de Spar-winkelformule van de Colruyt Groep. Daar heet het product "Fresh Selection / Ham Jambon bowl 300 gram. Univeg zal de producten uit de verkoop nemen. De voorzorgsmaatregel werd genomen na overleg met het Belgische Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de voedselketen (FAVV).

Of registreer je om te kunnen reageren.