Home

Nieuws

Teler wint zaak Polenconstructie

Een champignonteler is door de bestuursrechter voor een belangrijk deel in het gelijk gesteld in een Polenconstructie-zaak. De boete van bijna 2 ton voor het overtreden van de Vreemdelingenwet is verworpen, maar de schadevergoeding die de teler eiste is niet opgelegd aan de minister van Sociale Zaken.

De teler claimde 6 ton gederfde winst doordat ABN Amro bank na de boete geen krediet meer gaf voor overname van een bedrijf in Zuilichem.  Maar de bestuursrechter zegt dat de teler niet heeft kunnen aantonen dat ze niet op een andere manier aan financiering kon komen.

Het gaat om een zaak uit 2006 waarbij tijdens een controle 24 Poolse medewerkers werden aangetroffen die werkten in dienst voor een Poolse onderneming. De Raad van State heeft geoordeeld dat de minister en ook de rechtbank ten onrechte had aangemerkt dat de Poolse onderneming uitsluitend personeel leverde. De Raad van State erkent dus de Polenconstructie. Eind 2011 deed de minister dat trouwens zelf al in deze zaak door de boete in te trekken, maar de teler was niet tevreden met de tegemoetkoming van het ministerie en ging toch in hoger beroep. Het ministerie betaalt de juridische kosten voor deze zaak.

Of registreer je om te kunnen reageren.