Home

Nieuws

Perfotec wint Accenture Innovation Award

Perfotec in Mijdrecht heeft donderdag 8 november de Accenture Innovation Award gewonnen. Het bedrijf won de prijs voor het systeem waarmee verpakkingen worden bewerkt om de conditie en houdbaarheid van versproducten als groenten en fruit te verlengen.

Directeur Bas Groeneweg van Perfotec nam de bijbehorende prijs – de groene tulp voor duurzaamheid - gisterenavond in Amsterdam in ontvangst. Groeneweg is in het verleden werkzaam geweest bij het toenmalige bedrijf Greensprout in Barendrecht. Greensprout was gespecialiseerd in de productie van panklare spruiten.

Modified atmosphere
Perfotec heeft een apparaat ontwikkeld waarmee met laserlicht op gecontroleerde wijze minuscule gaatjes in verpakkingsfolie worden gemaakt. Door de gasuitwisseling die hierdoor in de verpakking optreedt, ontstaan atmosferische omstandigheden (hoog CO2/laag zuurstofgehalte) waardoor de houdbaarheid van het product aanzienlijk verlengd wordt.  Een respiratiemeter – waarmee in korte tijd de ademhalingssnelheid van het te verpakken product kan worden vastgesteld voor de bepaling van de grootte van de gaatjes in de verpakking - is onderdeel van het systeem.

 

Innovatief
De jaarlijkse Innovation Awards werden voor de zesde keer toegekend aan de meest innovatieve producten, diensten of concepten in vijf industriële takken in Nederland:  Media-, communicatie & technology, Consumentrenproducten & services, Energie, gezondheid & publieke ondersteuning en Financiële service. De prijs is in het leven geroepen om bedrijven te huldigen die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie. Accenture is een internationaal organisatieadviesbureau op het gebied van management, technologie en outsourcing. Het bedrijf zit in 120 landen.
In twee filmpjes zet Bas Groeneweg de achtergrond voor de nominatie uiteen (filmpje 1), en vertelt hij over het lasersysteem dat zijn bedrijf heeft ontwikkeld (filmpje 2).

In de printuitgave van Groenten en Fruit op 30 november aanstaande volgt een reportage over het bedrijf Perfotec en het laser/respiratiesysteem.

Video's
Bekijk hieronder de films:
Filmpje 1
Filmpje 2

Of registreer je om te kunnen reageren.