Home

Nieuws 1 reactie

'Markttoegang China door teeltondersteuning'

De Nederlandse tuinbouwsector wil markttoegang voor haar producten als peren in China versnellen door de Chinezen teelttechnisch te ondersteunen.

 

Dat zei beleidsmedewerker Inge Ribbens van handelskoepel Frugi Venta op de ledenvergadering van het comité fruithandel. Op AGF.nl staat een verslag van die bijeenkomst. “Als sector maken we ons nu ook hard om dit te bewerkstelligen met een ketenbreed plan van Greenport Holland International, waar bijvoorbeeld ook kassenbouwers in zijn vertegenwoordigd om de Chinezen teelttechnisch te ondersteunen met als tegenprestatie de export van het Nederlandse product."

Een NVWA-woordvoerder liet weten dat markttoegang van Conférence in China wordt vertraagd door heel andere zaken, als bijvoorbeeld de problematiek van de Aziatische boktor in Nederland. Ook België, dat wel toegang heeft tot de Chinese markt met Conférence-peren, laat het achterste van haar tong niet zien, aldus beleidsmedewerker van de voedselautoriteit Henk Stigter.

Eén reactie

  • KEIJZER Keijzer

    Sinds wanneer leveren kassenbouwers teeltondersteuning?

Of registreer je om te kunnen reageren.