Home

Nieuws

Aanhoudingen om illegale bestrijdingsmiddelen

Vier verdachten zijn aangehouden omdat zij internationaal zouden hebben gehandeld in illegale bestrijdingsmiddelen.

Ze werkten alle vier voor een bedrijf in Noord-Holland in legale bestrijdingsmiddelen. Maar het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat het bedrijf ook op grote schaal in illegale middelen handelde en daarmee tonnen zou hebben verdiend.

Er werden drie woningen en een bedrijf doorzocht in Nederland en Polen. De aanhoudingen vonden al enige tijd geleden plaats, maar zijn pas vrijdag bekendgemaakt. De arrestaties zijn stilgehouden omdat de politie deze week nog vijf bedrijven bezocht die mogelijk handelden met het verdachte bedrijf.

Volgens het OM verkocht het bedrijf onder meer het middel BN3, dat bij de kweek van rozen wordt gebruikt. Het bestrijdingsmiddel is schadelijk voor mensen en is daarom in Nederland en een groot aantal andere landen verboden.

De drie leidinggevenden van het bedrijf zitten nog vast. Een medewerker werd na het verhoor weer vrijgelaten. Bij de doorzoekingen is 2000 kilo aan illegale bestrijdingsmiddelen gevonden. Ook werd beslag gelegd op een woning, vier auto's en 18.000 euro aan contant geld.

Of registreer je om te kunnen reageren.