Home

Nieuws

'Telers hebben meer moeite met heffingsbetaling'

Het Productschap Tuinbouw zegt dat in het tweede kwartaal telers meer moeite hadden met het betalen van de heffing over 2010.

De nota werd dit voorjaar verstuurd, een half jaar na de inning van de heffing over 2009. Het PT is bezig met een inhaalronde van oude heffingen doordat heffingsverordeningen pas na lange vertraging werden goedgekeurd. Per kwartaal houdt het PT nu de betalingen bij. In het tweede kwartaal was er dus duidelijk meer moeite bij telers om de heffing te betalen. “Het derde kwartaal moet uitwijzen of ze het helemaal niet kunnen betalen of dat ze ermee hebben gewacht”, aldus een woordvoerder. Daarover verwacht het PT snel inzage te kunnen geven.

Het is voor veel tuinbouwbedrijven in deze lastige periode een zware betalingsplicht, weet het PT. Daarvoor heeft het een betalingsregeling ingesteld. Het PT kon nog niet zeggen hoeveel telers daarvan gebruik maken. Deze maand stuurt het PT de derde nota in één jaar voor de heffing over 2011.

Of registreer je om te kunnen reageren.