Home

Nieuws

NVWA vindt niets bij kiemteler

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) heeft na inspectie van een Nederlandse teler van kiemgroente geen onregelmatigheden gevonden.

De inspectie volgde op een melding van de Duitse zusterorganisatie over de vondst van e-coli in een verpakking uit Nederland. De NVWA weet ondertussen dat de producten uit de winkel zijn meegenomen door de Duitse inspecteurs terwijl het al over de houdbaarheidsdatum was. De NVWA wacht op nieuwe informatie uit Duitsland. “Er is uit Duitsland nog geen duidelijkheid over de vraag of er levende pathogene e-coli in het monster zat. Een inspecteur heeft de teler in Nederland bezocht, en heeft daar niets bijzonders aangetroffen. We houden natuurlijk de vinger aan de pols, en als er nieuwe informatie komt waarmee we aan de slag kunnen gaan, dan doen we dat natuurlijk”, zegt een woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.