Home

Nieuws

Lof Duitse aanpak uitbraak op scholen

De Duitse crisisaanpak en het onderzoek naar ruim achtduizend zieke kinderen lijkt gedegen te verlopen. Het vermoeden is een voedselvergiftiging, maar de oorzaak is nog niet duidelijk.

Het Productschap Tuinbouw monitort internationale voedselveiligheidskwesties en kreeg die taak na de Ehec-affaire in 2011. In de uitingen van de Duitse volksgezondheidsinstituten in de media valt nu op dat individuele deelstaatinstituten de coördinatie overlaten aan de centrale Duitse voedselautoriteit BVL. “Uit alles blijkt dat ze er bovenop zitten en dat er niet gespeculeerd wordt. Dat was in januari ook al het geval toen de discussie over Ehec even oplaaide. Er werden niet gelijk allerlei uitspraken gedaan”, zegt een woordvoerder van het PT.

Uitlatingen door regionale diensten en politici leidden in 2011 tot angst onder burgers. Dat lijkt nu niet het geval.

De Duitse Taskforce en het Robert Koch instituut komen vandaag met voorlopige bevindingen in hun onderzoek naar de oorzaak. Leverancier van schoolmaaltijden Sodexho heeft gezegd dat eigen onderzoek in keukens niet heeft geleid tot afwijkingen. Zij wijzen verantwoordelijkheid af.

Of registreer je om te kunnen reageren.