Home

Nieuws laatste update:26 jun 2013

Groenteconsumptie Duitsland stijgt

De groenteconsumptie in Duitsland (vers en verwerkt) is in het jaar van april 2011 tot maart 2012 gestegen, blijkt uit de cijfers van Bmelv-statistik.

Berekeningen wijzen op een consumptie van 7,79 miljoen ton. Per Duitser is dat 95,4 kilo, een halve kilo meer dan het jaar ervoor. De belangrijkste groente is tomaat, omdat een Duitser jaarlijks 17 kilo aan verwerkte tomaten binnenkrijgt, zoals ketchup. Dat is ruim twee keer zoveel als de acht kilo verse tomaten die een Duitser per jaar eet. In de berekening zijn ook uien en aardappelen meegerekend. Jaarlijks eet een Duitser 6,5 kilo komkommer. Van de groentenconsumptie wordt 63 procent vers genuttigd.

Overigens lijkt uit de voorlopige handelscijfers opgemaakt te kunnen worden dat de Duitser steeds meer zelfvoorzienend worde. Van de consumptie van groente komt 37,5 procent uit eigen land, tegen 35,1 procent een jaar daarvoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.