Home

Foto & video

The Greenery opent logistiek centrum voor zachtfruit, asperges en rabarber

Breda en omstreken is dé regio voor de teelt van aardbeien. Een groot deel van de daar geproduceerde aardbeien wordt samen met de productie uit andere regio’s door The Greenery verhandeld en verpakt. Dat laatste gebeurt in een hypermodern logistiek centrum voor zachtfruit. Hier worden ook asperges en rabarber verwerkt.

Foto

 • Het nieuwe distributiecentrum van The Greenery in Breda voor zachtfruit, asperges en rabarber. De totale terreinoppervlakte is 3 hectare, het distributiecentrum is 13.400 vierkante meter. Daarvan is 8.200 vierkante meter geconditioneerd (in- en uitslag en keuring van product, koelcellen en de ruimte met inpaklijnen) en 5.200 vierkante meter voor fustopslag. Aan de voorkant van het gebouw liggen 23 laaddocks. - Foto's: Joost Stallen

  Het nieuwe distributiecentrum van The Greenery in Breda voor zachtfruit, asperges en rabarber. De totale terreinoppervlakte is 3 hectare, het distributiecentrum is 13.400 vierkante meter. Daarvan is 8.200 vierkante meter geconditioneerd (in- en uitslag en keuring van product, koelcellen en de ruimte met inpaklijnen) en 5.200 vierkante meter voor fustopslag. Aan de voorkant van het gebouw liggen 23 laaddocks. - Foto's: Joost Stallen

 • Fustopslag.

  Fustopslag.

 • Ontvangst- en uitleverruimte voor producten.

  Ontvangst- en uitleverruimte voor producten.

 • Productkeuring.

  Productkeuring.

 • Achter de ontvangstruimte liggen koelcellen (1.600 vierkante meter). Een van de cellen is uitgerust met een zuigwand.

  Achter de ontvangstruimte liggen koelcellen (1.600 vierkante meter). Een van de cellen is uitgerust met een zuigwand.

 • In elke koelcel worden de pallets maximaal drie hoog opgestapeld.

  In elke koelcel worden de pallets maximaal drie hoog opgestapeld.

 • Overzicht van de ruimte met inpaklijnen. Er zijn vier lijnen voor aardbeien (foto), naast twee lijnen voor asperge/rabarber in kleinverpakking/flowpack en een handlijn voor ‘kleinere’ producten als pruim en kers.

  Overzicht van de ruimte met inpaklijnen. Er zijn vier lijnen voor aardbeien (foto), naast twee lijnen voor asperge/rabarber in kleinverpakking/flowpack en een handlijn voor ‘kleinere’ producten als pruim en kers.

 • Verdampers in het plafond van de inpakruimte.

  Verdampers in het plafond van de inpakruimte.

 • Sonata.

  Sonata.

 • Inpaklijn voor aardbeien.

  Inpaklijn voor aardbeien.

 • Checkweger: bakjes met een te hoog of te laag vulgewicht worden er hier tussenuit gepikt en komen op een zijspoor voor gewichtscorrectie.

  Checkweger: bakjes met een te hoog of te laag vulgewicht worden er hier tussenuit gepikt en komen op een zijspoor voor gewichtscorrectie.

 • Metaaldetector, vanwege voedselveiligheid.

  Metaaldetector, vanwege voedselveiligheid.

 • Doosje aardbeien met hersluitbaar topseal.

  Doosje aardbeien met hersluitbaar topseal.

 • Rabarber inpakken.

  Rabarber inpakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.