‘Kwaliteit komkommer en ijsbersla onder druk’

In het najaar doet buitenlandse agf zijn intrede in de supers. Nu ligt er nog veel Hollands product.

Het seizoen loopt langzaam weer naar zijn einde toe. In de supermarkten liggen in de schappen nu nog hoofdzakelijk Nederlandse producten. Het zou toch mooi zijn om dit seizoen met kwalitatief goede producten van eigen bodem af te sluiten.

Kwaliteit glasproducten

De kwaliteit van de paprika is nog steeds prima. De kleur blijft goed en ook kwalitatief zien we weinig problemen in de handel. Wel komt er al paprika uit Spanje binnen maar de kwaliteit die we hier zien valt heel erg tegen.

Het tomatenseizoen loopt eigenlijk veel langer door. Steeds vaker komen we Nederlandse tomaten het hele jaar tegen in de handel. De kwaliteit is hier prima en er zijn weinig afkeuringen.

De aubergines zijn het hele jaar van een goede kwaliteit. Wel zien we ook prima Spaanse aubergines op de markt verschijnen, meestal allemaal verpakt in plastic.

Komkommer van wisselende kwaliteit

Bij de komkommers lopen de teelten wel naar het einde toe en is de kwaliteit wisselend. Naast goede partijen komen we ook komkommers tegen die kwalitatief tegenvallen qua vorm, kleur en schilbeschadigingen. Met als gevolg dat deze producten eenmaal In het winkelschap maar moeilijk verkopen.

IJsbergsla laatste oogstweken in

De ijsbergsla gaat de laatste oogstweken in en met al de regen die er gevallen is en de lage temperaturen wordt het wel lastig het kwaliteitsniveau op een hoog niveau te houden. De bollen zijn niet meer zo vast en daardoor zien we ook meer beschadigingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.