Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Ondanks donker weer een redelijke productie komkommers’

“We willen zoveel mogelijk 40-ers snijden. Deze leveren niet alleen de beste prijs op, maar dat is ook het meest optimale voor de plant.”
Foto: Peter Visser

Foto: Peter Visser

“Doordat we twee weken eerder hebben geplant en geen AC-folie toegepast, maar wel een beetje bijbelicht, hebben we eind maart zes komkommers per vierkant meter meer gesneden dan vorig jaar”, zegt Danny Dijkzeul, locatiemanager van Bryte Greenlight in ‘s-Gravenzande.

Midden in week 8 zijn de eerste komkommers gesneden. “Dit was het juiste moment om te gaan oogsten. De komkommers hadden het goede gewicht van 400 gram. In twee dagen tijd hebben we toen 1,5 komkommer/m2 gesneden.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers