weblog

KCB: tomaten en paprika's, ze zijn er weer volop

Op de dinsdag na Pasen maakte ik een rondgang. Nu zult u zich afvragen of dat wel het juiste moment is voor informatie voor deze column, maar de producten gaan de markt op en moeten voldoende vers de winkel in. Dat viel me dan ook mee. Ik was blij verrast door de goede kwaliteit van onze glasproducten en wat mij betreft kunnen we onmiddellijk afscheid nemen van de buitenlandse herkomsten.

Er stonden volop paprika's en deze waren vaak kogelhard. De soortelijke massa was zo hoog dat de dozen slechts voor twee derde gevuld waren. Staartjes waren bijna voldoende afgewreven, bij de groene zag ik enkele partijen met bloemresten tussen de kelk en daar was men niet blij mee. In de kleinverpakkingen zag ik soms een beschadigde steel en dat is gevaarlijk, daar de partijen niet geheel vrij waren van steelrot. Dit euvel ligt bij stoplichten levensgroot op de loer.

Tomaten en komkommers van goede kwaliteit

Tomaten stonden er van de belichte doorteelt en van de nieuwe oogst. Van laatstgenoemde waren de vruchten platter dan van de oudere teelt. Het geheel zag er goed uit. Komkommers waren eveneens van goede kwaliteit. Ik zag stamvruchten maar ook volop rankvruchten. Alles voldeed ruimschoots.

Aubergines blinken

Aubergines stonden weer te schitteren in de loods. Geen chocoladekleurige of ingezonken plekken zoals we nog al eens tegenkwamen zo vroeg in het voorjaar. Tot slot zag ik nog een partij gele courgettes. De kwaliteit hiervan was zo goed dat het voor mij de topper van de dag was.

Of registreer je om te kunnen reageren.