Glas

Nieuws

Veel geweld paprika-acties, niet alles Nederlands

Supermarkten gaan stevig mee met paprika-acties in mixen, met zelfs extra schapruimte.

Dat blijkt uit een rondgang langs Nederlandse supermarkten. Het diepst in de acties gaat Jumbo met prijzen van € 1 voor een mixverpakking (3 paprika‘s). Dat is buitengewoon scherp. Zeker als er daarnaast de enkele rode of gele en groene paprika ligt voor € 0,99 per stuk. Het lijkt erop dat The Greenery-telers inderdaad met afnemers een scherpere lijn hebben om acties in te plannen.

Lidl breidt assortiment uit met drie keer rood in paprikamix. - Foto: Misset.
Lidl breidt assortiment uit met drie keer rood in paprikamix. - Foto: Misset.

Paprikamarkt ondersteunen

Ook Lidl heeft duidelijk de handschoen opgepakt om de paprikamarkt te ondersteunen. Er is voor de gelegenheid een extra artikel toegevoegd aan het assortiment: de 3 keer rood verpakking, mixzakken met 3 keer rood erin. Die liggen in de winkel voor € 1,49 (OP=OP). Ook hier is met de rode paprika zelf het contrast groot. De prijs is € 3,98 per kilo. Voor gewone mixverpakkingen (driekleur) is de winkelprijs nu € 1,99.

PLUS

PLUS heeft een actie met mixverpakking paprika voor € 1,69. Daarin zitten twee rode en een oranje paprika‘s. De herkomst is Nederland, zoals vrijwel het hele assortiment in Nederlandse winkels.

Import bij Aldi

Toch is er één uitzondering. Aldi heeft alleen haar prijs voor mixverpakking verlaagd naar € 1,99. Daarin is nog altijd een importpaprika zichtbaar. De oranje paprika wordt uit Tunesië gehaald, blijkt uit tekst op de verpakking.

Of registreer je om te kunnen reageren.