Glas

Nieuws

Rabo-consultant gaat modernisering kassen trekken

Makelaar en Rabobank-taxateur Andries Algra vervangt Rob van den Ende als directeur van Ontwikkelingsbedrijf HOT.

Algra wordt daarmee verantwoordelijk voor de aansturing en uitvoering van de herstructureringsprojecten in bestaande tuinbouwgebieden in Westland, maar ook daarbuiten. Dat wordt ook wel modernisering genoemd, of ‘kassen voor kassen’, volgens aftredend voorzitter Rob van den Ende.

Met de aanstelling van Algra en de herinvestering van gelden uit verkochte percelen blijft Rabobank de herstructurering in Nederland ook de komende jaren steunen via een werkkapitaal voor koop en ontwikkeling van percelen.

Nieuw moderniseringsbeleid

De nieuwe directeur moet de herstructurering in de werkgebieden aanjagen. Of hij full time aan de slag gaat, is onduidelijk. Er lopen gesprekken met andere glastuinbouwgebieden binnen Greenport Nederland. Mogelijk gaat Ontwikkelingsbedrijf HOT in meerdere gebieden aan de slag. Binnen Greenport Nederland zijn gesprekken gaande over landelijk moderniseringsbeleid.

Lastige start ontwikkelbedrijf

De start van het Ontwikkelingsbedrijf HOT in 2016 was lastig, net na de grote crisis in de glastuinbouw, stelt vertrekkend directeur Rob van den Ende. “Herstructurering gebeurt al tientallen jaren, maar is door overvolle gebieden, uiteenlopende belangen en ingewikkelde wet- en regelgeving zeer complex en risicovol geworden. Het is een kwestie van geduld en lange adem, wat huidige glastuinbedrijfsleven niet meer altijd gegeven wordt.” Van den Ende gaat met pensioen.

Of registreer je om te kunnen reageren.