Glas

Nieuws

Meer Nederlandse telers willen naar Verenigd Koninkrijk

Naast Thanet Earth en nieuwbouw in Oost-Engeland kijken momenteel meer Nederlandse telers naar productiekansen in het Verenigd Koninkrijk.

De koepelorganisatie West-Sussex Growers Association kijkt momenteel met meerdere Nederlandse telers naar productiemogelijjkheden in het zuiden van Engeland. Dat stelt woordvoerder John Hall van die organisatie. Het gaat om productieplannen voor traditionele glasteelten, zoals tomaten, maar ook om aardbeienteelt, zo laat de organisatie weten. Gesprekken zouden in de afrondende fase zijn.

Teelt in het zuidoostelijke graafschap is sterk ontwikkeld met voorbeelden als Thanet Earth. “We vertegenwoordigen een industrie van 1 miljard Britse pond.”

Kassen Norwich in productie

Ook in Oost-Engeland zijn Nederlandse telers betrokken bij een nieuwbouwproject van kassenbouwer BOMGroup, waar de productie binnenkort op gang komt. Dat gaat om een zeer vooruitstrevend project met warmte uit een afvalwaterproject in Norwich, rioolwarmte.

Het project Crown Point kent twee kassen van 7 en 9 hectare. Deze faciliteit zal worden gebruikt door Nederlandse telers van tomaten en paprika‘s. De kassen worden geleasd met financiering door pensioenfondsen en investeringsmaatschappijen.

De naam van deze traditionele Nederlandse telersvereniging is officieel nog altijd niet bekend gemaakt. Ook Hall, als consultant betrokken bij meerdere nieuwbouwprojecten, kan die naam van de Nederlandse telers niet bekend maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.