Glas

Nieuws

Reorganisatie in Nederland stuwt resultaat Dole

Marges in de groenten- en fruithandel van fusiebedrijf Dole plc zijn sterk verbeterd na onder meer een reorganisatie in Nederland. Dat blijkt uit de cijfers van het derde kwartaal van het boekjaar van Dole plc, marktleider in afzet van groenten en fruit.

Het nieuw samengevoegde bedrijf leverde cijfers af van het eerste kwartaal na de samensmelting van Total Produce en Dole. Daardoor zijn de Nederlandse handelsbedrijven, zoals Frankort & Koning, Haluco en ASF Holland, nu actief onder Dole plc.

De afgelopen jaren schreef Total Produce al af op de Nederlandse bedrijven. Dole plc maakt nu melding van een reorganisatie in Nederland. De omzet in het derde kwartaal in Europa, Midden Oosten en Azië bleef stabiel op € 774 miljoen. Circa 37% van de omzet wordt behaald in deze regio’s. Het accent van Dole plc ligt op Noord-Amerika. De handelsmarges groeiden in Europa, Midden-Oosten en Azië met 9,4% (opgeteld). De verbetering ligt dus voor een deel in Nederland.

Regiodirecteur van Dole, Lorcan O’Connor en verantwoordelijk voor de Nederlandse bedrijven uit de groep, wilde de toelichting overlaten aan een officiële woordvoerder, die niet bereikbaar was. Ook Frankort & Koning verwijst voor details van de reorganisatie naar de officiële woordvoering van Dole plc in Ierland.

Door het samengaan van Dole en Total Produce zal de marktleider in groente en fruit per jaar circa € 8,3 miljard omzetten. De winstverwachting (voor rente, belasting en afschrijving) is € 352 miljoen. Door een herfinanciering ter waarde van € 1,44 miljard zijn de rentelasten bovendien lager. Rabobank is een van de leidende kredietverstrekkers in Dole plc.

De resultaten uit het derde kwartaal van dit boekjaar duiden op een sterk herstel van de marges van 12,6% naar € 297 miljoen. Naast de verbetering van de resultaten in Nederland na reorganisatie wordt het herstel van de foodservice (horeca en catering) genoemd als oorzaak van de resultaatverbetering.

Of registreer je om te kunnen reageren.