Glas

Nieuws

Energiesubsidieregeling valt in hoge gaspiek

Bijna twee keer zoveel vernevelingsapparatuur, LED’s en schermen zijn subsidiabel door uitbreiding van de regeling Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG).

Voor de regeling met inschrijving tot 1 december is € 12 miljoen beschikbaar in plaats van € 7 miljoen. Aanleiding voor de verhoging van het budget is de grote belangstelling van bedrijven om met steun te investeren in deze technieken, die nog een onrendabele top hebben. Dat de regeling zou worden uitgebreid was al bekend, ook de termijn is niet gewijzigd en valt bij toeval samen met de huidige piek in gasprijzen.

Mogelijk meer aanvragen

Door de hoge gasprijzen wordt investeren in verduurzaming aantrekkelijker, waardoor mogelijk meer aanvragen ingediend worden. Het subsidieplafond wordt opgehoogd in verband met ‘subsidie voor investeringen in hoge druk vernevelingsinstallaties ten behoeve van kaskoeling, energieschermen inclusief ophogen kas en verdekken met diffuus glas met tweezijdige AR-coating en – onder voorwaarden – vervanging van alle aanwezige SON-T belichting door LED-belichting in bestaande kassen of installatie van LED-belichting in nieuwbouwkassen en onbelichte bestaande kassen.’

Of registreer je om te kunnen reageren.