Glas

Nieuws

Aardwarmtewinning in De Lier mogelijk uitgebreid

De aardwarmtewinning in De Lier wordt mogelijk verder uitgebreid. Dat meldt de lokale omroep WOS.

De tuinbouwbedrijven Harting Holland en De Bruijn Tomaten winnen al sinds 2014 aardwarmte uit een bron aan de Zijtwende. Hiermee besparen de aangesloten glastuinders uit de omgeving jaarlijks zo’n 16.000 ton aan CO2-uitstoot.

Verviervoudiging capaciteit

De bedrijven onderzoeken nu samen met Warmtebedrijf Westland en Shell of uitbreiding met 45 megawatt mogelijk is. Dit zou een verviervoudiging van de huidige warmtewinning betekenen. In augustus is door de overheid een exploitatiesubsidie in het vooruitzicht gesteld.

De komende tijd zoeken de partijen contact met afnemers en uitvoerders. Met hen hopen ze onder meer de warmtebehoefte te inventariseren en te ontdekken hoe bestaande en nieuwe infrastructuur is te gebruiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.