Glas

Nieuws

€ 5 miljard voor SDE++ CO2-reductieregeling

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de subsidieregeling duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++) gepubliceerd.

De regeling is open van 24 november 2020 om 9:00 uur tot 17 december 2020 om 17:00 uur. Het budget is € 5 miljard. Dat meldt RVO.nl.

Vier fases

De subsidieregeling kent vier fases. In de eerste fase kunnen projecten met een subsidie-intensiteit ingediend worden tot maximaal € 65 per ton CO2. Vervolgens stelt RVO.nl de regeling stapsgewijs open voor duurdere projecten tot € 300 per ton CO2. De subsidie is aan te vragen via het eLoket van RVO.nl.

Exploitatiesubsidie

Met de subsidieregeling SDE++ wil het ministerie van EZK de vermindering van CO2-uitstoot stimuleren. Dat wordt gerealiseerd door de productie van duurzame energie en vermindering van de inzet van aardgas in Nederland. De SDE++ is een exploitatiesubsidie. Dit betekent dat subsidie wordt gegeven voor de geproduceerde duurzame energie of de verminderde uitstoot van CO2.

Lees ook: Tuinders en afvalverbrander lonken naar subsidie SDE++

Of registreer je om te kunnen reageren.