Glas

Nieuws

Ton Janssen na lintje: ‘Ze zijn nog niet van me af’

Tasty Tom-ambassadeur Ton Janssen heeft een hoge onderscheiding gekregen als Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Janssen kreeg het lintje tijdens een gezonde voeding-symposium in museum De Locht in Melderslo (L.) opgespeld door burgemeester Antoin Scholten van Venlo. “Ik ben echt stil van deze onderscheiding. Ik heb het opgezocht op internet, maar de onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau is echt voorbehouden aan grootheden als André van Duin en Johan Cruyff. Ongelooflijk.”

Janssen kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet om de Nederlandse tomaat weer op de kaart te krijgen, voor zijn werk voor de Floriade, en bestuurlijke functies in de studieclubs, maar ook voor zijn maatschappelijke inzet als jeugdtrainer. “Ik ben 63. Ik heb nog allerlei ideeën, dus ik heb ook gisteren gezegd dat ze nog niet van me af zijn.”

Promotiewerk lastig door corona

De commerciële activiteiten voor Tasty Tom zet de oud-tomatenteler door, al trekt het coronavirus een spoor door echt promotiewerk. Het 25-jarig jubileum van Tasty Tom wordt wel gevierd volgende maand, maar aangepast. Janssen heeft veel promotiewerk moeten afzeggen door de virusmaatregelen. Ook de Grüne Woche in Berlijn staat in 2021 niet in zijn agenda. “Ik heb een mailtje gehad van de organisatie dat het niet doorgaat in de bekende vorm. Mogelijk wel in een andere vorm, maar daar komt de organisatie op terug. Het lijkt me een logisch verstandig besluit. Gelukkig hebben we dit jaar al een stand gebouwd op de Grüne Woche om het jubileumjaar in te luiden.”

Voor Tasty Tom werkt Janssen in de tussentijd wel aan nieuw rassenonderzoek. Dit jaar werd het assortiment uitgebreid met een mini-variant van de Tasty Tom. “We hebben weinig promotie kunnen maken, dus we moeten nog een slag maken.”

Overdonderd

Janssen zag de onderscheiding zondag tijdens een symposium over gezondheidsstoffen niet aankomen. Hij zat in een panel, had juist zijn bijdrage over gezondheidseffecten geleverd, net als Rob Baan, eigenaar van Koppert Cress, en Alie de Boer, universitair docent van Maastricht University. “Het viel me al op dat er zoveel mensen waren die ik kende. Ook alle mensen van de Floriade in 2012. Nog viel het kwartje niet. Dat viel pas toen ik mijn familie en vrienden ineens tevoorschijn zag komen. Echt heel bijzonder dit.”

Of registreer je om te kunnen reageren.