Glas

Nieuws

Gemeente moet kosten herstructurering dragen

De gemeente Lansingerland kan een kweker niet laten betalen voor de ontwikkeling van het glasgebied.

De factuur voor de bijdrage aan de exploitatie van wegen is te laat verzonden, oordeelt het Gerechtshof Den Haag in hoger beroep. Door verjaring van de betalingsverplichting hoeft het bedrijf nu niet € 638.879 te betalen als bijdrage in de aanleg van voorzieningen als riolering.

Factuur laten liggen

Eerder oordeelde de rechtbank dat het glastuinbouwbedrijf wel een bijdrage moest betalen voor de herstructurering, maar in hoger beroep komt de rechter tot een ander oordeel. Op basis van het contract en correspondentie stelt de rechter dat duidelijk is dat de gemeente eind 2012 al meer dan vijf jaar de factuur had laten liggen. De administratieve handeling bleef achterwegen, waardoor de termijn van verjaring al was ingegaan. Daardoor moet de gemeente een tegenvaller incasseren op de begroting.

Project vertraagd

De uitvoering van het project heeft langer geduurd dan de gemeente had voorzien. De werkzaamheden zoals een nieuwe hoofdwatergang zijn in de loop van 2015 pas afgerond. De weg en de hoofdwatergang zijn in juni 2015 geopend. Toch kon de gemeente al eind 2007 de factuur sturen naar de betreffende kweker.

Of registreer je om te kunnen reageren.