Glas

Nieuws

1 op 5 tomatenbedrijven denkt aan led

Bij tomatenbedrijven, maar ook bij paprika- en komkommertelers, is steeds meer interesse in ledverlichting. Dat blijkt uit onderzoek van AgriDirect.

1 op de 7 glasgroentebedrijven gebruikt ledverlichting, vooral voor tomaten. Van de glastuinbouwbedrijven in totaal (sierteelt en groente) heeft 1 op de 3 bedrijven ledverlichting. De glasgroentesector loopt daarmee achter op andere glastuinbouwteelten. Vooral in potplanten (40%) is ledverlichting al vaker aangelegd in kassen.

1 op 5 tomatenbedrijven heeft interesse

Binnen de teelt van tomaten heeft 1 op de 5 bedrijven interesse om te investeren in ledbelichting. Bij komkommerbedrijven geldt dat voor 1 op de 12 bedrijven en bij paprikabedrijven bij 1 op de 8 bedrijven. Er is niet gevraagd hoe realistisch ledbelichting op de teeltbedrijven is. Het gaat om algemene interesse, aldus AgriDirect.

In totaal zijn zo’n 2.900 glastuinders benaderd met vragen over onder andere bedrijfsactiviteiten, toekomst- en investeringsplannen op hun bedrijf.

15,5% glastuinders overweegt led

Van alle glastuinders (sierteelt en groente) heeft 15,5% interesse om te investeren in ledverlichting. 3,6% hiervan geeft aan ‘zeer geïnteresseerd’ te zijn in de aanschaf van ledverlichting. Dat is niet gespecificeerd in teelten. Dit is een lichte stijging ten opzichte van 2016. Toen gaf in totaal 13% aan (zeer) geïnteresseerd te zijn in ledverlichting.

Of registreer je om te kunnen reageren.