Glas

Nieuws

‘Klanten vragen vaak hoe telers verduurzamen’

Telersorganisatie DOOR laat duurzaamheidsbeleid invullen door Jacques Wolbert, oud-directeur van MPS-ECAS.

De MPS-Groep ontwikkelt en beheert certificaten op het gebied van duurzaamheid en milieu in de tuinbouw. Het aantrekken van Wolbert betekent niet dat DOOR in haar verduurzamingsbeleid verder wil gaan dan het niveau van On the Way to PlanetProof (voorheen Milieukeur). “Onze klanten vragen ons regelmatig hoe onze telers verdere verduurzaming willen vormgeven. Het is niet zo zeer verdergaand dan PlanetProof, maar omvat een dieper en breder spectrum aan diverse onderwerpen”, zo laat een woordvoerder van DOOR weten.

Professionalisering

Jacques Wolbert komt te werken op een ingericht Excellence Centre van DOOR waar hij zijn kennis inbrengt op het gebied van milieu, kwaliteitszorg en certificering. Dat Excellence Centre ondersteunt de leden en bedrijfsonderdelen op het gebied van financiën, ICT, kwaliteit, voedselveiligheid, HRM, business development en keten- en informatiemanagement.

Forse groei

DOOR wil tot 2020 autonoom met 50% groeien om voldoende schaal te realiseren voor een professionalisering en commerciële versterking op de afzetmarkt. Het aantrekken van Wolbert hoort bij die professionalisering.

Of registreer je om te kunnen reageren.