Doorgaan naar artikel

Tuinbouwvisie Schouten op opening Horti Center

Bij de opening van het World Horti Center op 7 maart in Naaldwijk geeft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit haar visie op de sector.

Het is gebruikelijk dat een nieuwe minister haar visie deelt en accenten legt. In een interview in Groenten&Fruit begin dit jaar zei Schouten dat het daar doel is de tegenstelling die verondersteld wordt tussen tuinders en de natuur weg te werken. Ook wil ze de waarde van voedsel in de maatschappij verhogen en een betere plek voor tuinders in de keten realiseren.

Koningin Maxima

Op 7 maart opent Koningin Máxima het kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw, het World Horti Center, dat een aanjager wil zijn van innovatie en internationalisatie. Dat kennis- en innovatiecentrum kwam er mede door initiatieven van de gemeente Westland. Daarover blijft de oppositie kritische vragen stellen in de gemeenteraad. De gemeente stond garant (€ 13 miljoen) voor de bouw van de school door Lentiz, blijkt uit antwoorden van de politieke vragen van Westland Verstand. Verder deed de gemeente onder meer een aandelenstorting van € 2 miljoen voor de expositieruimte.

Horti Heroes

Aanleiding voor de politieke vragen was de subsidie van € 253.000 aan de Stichting Horti Heroes voor het opzetten van projecten om de glastuinbouwsector aantrekkelijk te maken voor talenten en toekomstige leiders, ‘het stimuleren en aantrekken van nieuwe, innovatieve bedrijven en startups en het creëren van een dynamische omgeving voor samenwerking en innovatie tussen bedrijven binnen en buiten de glastuinbouwsector en kennis- en onderwijsinstellingen’. Volgens de gemeente staat die subsidie los van het Horti Center al is de stichting Horti Heroes er wel gevestigd.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin