Tuinbouw fossielvrij

Terug naar dossier
Glas

Nieuws

64 glasbedrijven willen aan warmtecluster via EHG

De verbeterde Energie-efficiëntie glastuinbouw (EHG) heeft een recordaantal aanvragen ontvangen. Zo willen 64 bedrijven aan een warmtecluster.

Voor alle 242 aanvragen is budget, mits deze worden goedgekeurd. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

In totaal hebben 242 ‘glastuinbouwondernemers en samenwerkingsverbanden’ in oktober en november subsidie aangevraagd om te investeren in energiebesparing. Met de subsidie Energie-efficiëntie glastuinbouw kunnen tuinders een bijdrage krijgen omdat zij willen investeren in energiebesparing. De regeling was verruimd en tot begin november opengesteld. RVO heeft de aanvragen ingedeeld in categorieën.

140 aanvragen voor een netwerk

Zo zijn er 65 aanvragen voor een tweede energiescherm, 64 aanvragen voor een aansluiting op een warmtenetwerk of –cluster en willen 78 bedrijven een aansluiting op een biogas- of koolstofdioxidenetwerk. Ook staat de regeling open voor luchtbehandelingssystemen. Dat zijn 35 aanvragen.

Kas als Energiebron

Om de energiebesparing extra te versnellen, heeft het Ministerie van LNV het budget voor deze subsidie verhoogd tot € 9,2 miljoen. Een gedeelte hiervan komt uit de klimaatenveloppe. Met dit bedrag kunnen alle aanvragers die voldoen aan de voorwaarden subsidie krijgen. Deze subsidie is onderdeel van het programma Kas als Energiebron.

Lees ook: € 10 miljoen extra voor Kas als Energiebron

Of registreer je om te kunnen reageren.