Glas

Nieuws laatste update:9 okt 2017

Glastuinbouwgebied moet zonnepark worden

Provincie Zuid-Holland werkt mee aan plannen om een glasbestemming van 40 hectare in Puttershoek in te zetten voor zonneparken.

De gemeente Binnenmaas en Suiker Unie willen het terrein van een voormalige suikerfabriek in Puttershoek ontwikkelen tot een bedrijventerrein. Daarmee wordt een streep gezet door een glastuinbouwbestemming die een deel van het gebied heeft. Tot ontwikkeling van glastuinbouw is het nooit gekomen op het terrein in Binnenmaas.

‘Geen glastuinbouwambities meer’

De provincie gaat er van uit dat geen glastuinbouwambities meer zijn voor deze locatie, waardoor het de provinciale economische belangen niet schaadt. De realisatie van duurzame energie op deze locatie in de vorm van een zonnepark past juist goed in de ambities van de provincie voor een energietransitie.

Verspreid liggend glas

De fabriek van Suiker Unie is sinds 2004 grotendeels buiten gebruik. Besloten werd de voormalig vloeivelden gereed te maken voor glastuinbouw en. In 2014 was er voor ontwikkeling van industrie op het gebied nog geen markt en werd ruimte gemaakt voor 40 hectare glastuinbouw. Op het terrein zouden verspreide kassen in de Hoeksche Waard geconcentreerd kunnen worden. Die mogelijkheid verdwijnt daarmee.

Of registreer je om te kunnen reageren.