Doorgaan naar artikel

Zonnepanelen op percelen gietwater

Een zonnepark met 8.000 zonnepanelen moet stroom gaan leveren aan teeltbedrijven in glastuinbouwgebied in en om Rijsenhout.

De gemeente Haarlemmermeer laat burgers zonnepanelen kopen op glastuinbouwgrond langs de A4. Dit betekent dat percelen, die voor waterberging of gietwatervoorziening waren bestemd, nu de bestemming zonnepark krijgen. Het gewijzigde bestemmingsplan is gepubliceerd in de Staatscourant.

Het zonnepark wordt op droge eilanden in een vaart geplaatst. Daarvoor wordt de strook langs de A4 heringericht. Het zonnepark is een initiatief van Solar Green Point, een coöperatieve vereniging die nauw samenwerkt met Meermaker, het nog jonge duurzaam bedrijf van de gemeente Haarlemmermeer. Het is de bedoeling dat er vooral in het oosten van de polder meerdere parken met zonnepanelen worden aangelegd. Die plannen zijn onderdeel van het uitvoerige programma om de stroomvoorziening duurzamer te realiseren.

Vooralsnog wordt er langs de A4 1 hectare gereserveerd voor zonnepanelen, maar die hoeveelheid kan worden uitgebreid tot in totaal 4 hectare.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin