Glas

Nieuws

Kweker startte hennepteelt vanwege schuld kas

De Rechtbank Gelderland heeft een kweker uit de omgeving van Zaltbommel veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden vanwege hennepteelt in zijn kas.

De verdachte verklaarde dat de teelt van planten niet goed ging en dat hij daarom hennep kweekte. Hij verklaarde dat hij al een paar keer een hennepoogst had gehad. De kweker had een schuld bij de ABN Amro van 31.000 euro, naast ook schulden bij de sociale dienst en huurschuld bij de eigenaar van de kassen.

Er hebben 8500 potten hennepplanten gestaan in de hele linkerzijde van de kas. De opbrengst varieerde tussen de 10 en 20 euro per plant. De advocaat van de verdachte pleitte voor het verlagen van de straf omdat de teelt niet vanaf 2008, maar vanaf 2010 was opgestart. In dat jaar heeft de curator het bedrijf bezocht vanwege het faillissement van een medeverdachte. De curator heeft de hennepteelt niet opgemerkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.