Glas

Nieuws

DSM kijkt naar verwerking Nederlandse tomaat

Chemie- en voedingsingrediëntenconcern DSM staat open voor verwerking van Nederlandse tomaten voor een nieuw gezondheidsproduct voor de consumentenmarkt: Fruitflow.

Dat stelt het Kenniscentrum Plantenstoffen in een verslag van haar Jaarevenement 2014 van 11 maart. Eén van de sprekers daar was Bernd Mussler, innovation project manager van DSM Nutritional Products. Mussler lichtte daar de ontwikkeling van het middel Fruitflow toe, een extract met natuurlijke bestanddelen van tomaten. Het product levert een wetenschappelijke onderbouwde bijdrage aan een gezondere doorbloeding. Dat effect is erkend door de European Food Safety Authority (EFSA).

DSM staat ervoor open om het product in de komende jaren te vervaardigen met behulp van reststromen uit de Nederlandse tomatenteelt, mits de kwaliteit van het product gewaarborgd blijft. Bovendien deed Mussler een open uitnodiging aan de Nederlandse tuinbouwsector om DSM te benaderen met interessante proposities.

Ook medicijnontwikkelaar Galapagos staat open voor de toepassing van plantenextracten in geneesmiddelen, stelde het bedrijf tijdens hetzelfde jaarevent. Hoewel het bedrijf nu nog vooral gericht is op het ontwikkelen van klassieke geneesmiddelen volgt Galapagos met belangstelling de mogelijkheden van biobased grondstoffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.