Glas

Nieuws

Waterbergend kasdek wint Waterinnovatieprijs

De waterbergende kasdaken van Royal HaskoningDHV hebben gisteren een van de Waterinnovatieprijzen van de Unie van Waterschappen gewonnen.

De kasdaken, die bij overvloedige regenval door het plaatsen van schotten water op de goten van het kasdek kunnen vasthouden, trok aan het langste eind in de categorie 'Voldoende water'. Royal HaskoningDHV vermindert met deze toepassing het risico op wateroverlast in glastuinbouwgebieden en draagt bij aan de effectievere inzet van regenwater in tijden van droogte.

Het kasontwerp is een van vier winnaars uit 135 inzendingen. De andere drie winnaars waren in de categorie 'Droge voeten' de vezelversterkte kunststof sluisdeuren van FiberCore Europe, in de categorie 'Schoon water' de techniek Cellulose Assisted Dewatering of Sludge (CADoS) van onder andere Brightwork, waterschap Noorderzijlvest, Wetterskip Fryslân en Attero en in de categorie 'Ruimte voor innovatie' De Poepfabriek, een project waarin basisschoolleerlingen kennis maken met waterzuivering door waterschappen.

Alle vier de winnaars winnen een begeleidingstraject met een innovatiemakelaar ter waarde van 15.000 euro,aangeboden door de Unie van Waterschappen, de Topsector Water, STOWA en het Valorisatieprogramma Deltatechnologie en Water.

Of registreer je om te kunnen reageren.