Glas

Nieuws laatste update:5 feb 2014

Forse Britse injectie in proefcentra tuinbouw

De Britse regering steekt 190 miljoen euro in robotisering en automatisering van de land- en tuinbouwsector, met accenten op LED's en oogstrobots.

Daarvoor wordt 109 miljoen euro vrijgehouden voor het inrichten van Britse proefcentra en gaat 84 miljoen euro naar het commercialiseren van nieuwe technologieën. Binnen de overheid komt er een specifiek investeringsfonds dat zich richt op agri-tech en er wordt een agri-tech business-ambassadeur aangesteld, die de export van de nieuwe technologie moet stimuleren.

Owen Paterson, staatssecretaris voor milieu, voedsel en platteland, is blij met de extra middelen: "Ik wil dat onze boeren en voedselproducenten toegang hebben tot een zo breed mogelijke waaier aan technologieën. Van nieuwe roboticatoepassingen en sensortechnologie tot LED-verlichting in kassen." Naast robots die het land bewerken of het fruit plukken, zijn er ook de zogenaamde landbouw-drones die onder meer in Zuid-Amerika loslopend vee in de bergen bewaken, of velden besproeien met gewasbeschermingsmiddelen, melden verschillende media, waaronder the Guardian.

Of registreer je om te kunnen reageren.