Glas

Nieuws

Rechtszaak FresQ tegen uitspraak paprikakartel

Er komt een rechtszaak tussen onderdelen van FresQ en de Autoriteit Consument en Markt (ACM – voorheen NMa) in een beroepszaak tegen de uitspraak in het paprikakartelonderzoek uit 2012.

Dat is een reguliere procedure tegen een kartelboete. Daarmee is een bezwaarprocedure bij de ACM overgeslagen. De zitting voor de rechtbank van Rotterdam staat gepland op 29 november, laat de woordvoerder van de rechtbank weten. FresQ reageert niet op persvragen.

De ACM bevestigt wel de rechtszaak; een beroepszaak. De ACM volgt de ontwikkeling bij FresQ. Dat telers nu nieuwe coöperaties hebben opgericht, hoeft de zaak niet te veranderen. “De  huidige ontwikkelingen bij FresQ hebben vooralsnog geen gevolgen voor de lopende beroepsprocedure. Het innen van de boetes vindt pas daarna plaats.”

In 2012 legde de NMa miljoenenboetes op aan United West Growers (nu onderdeel van FrEsteem) en aan Rainbow Growers. Zoals het er nu naar uitziet, gaan beide oud-FresQ verenigingen door onder de coöperatie Novitura.

Of registreer je om te kunnen reageren.