Glas

Nieuws

Arend-Sosef reorganiseert op 'blijvend slechte glasmarkt'

Installatiebedrijf voor de glastuinbouw Arend-Sosef uit Honselersdijk reorganiseert de afdeling voor installatiewerk in Nederland.

Dat doet het bedrijf omdat het geen spoedig herstel van de markt voor kassen verwacht in Nederland. “In het begin dachten we nog dat de crisis wel na een paar jaar voorbij zou gaan, maar nu is duidelijk dat het niet snel meer zo florissant wordt als voor 2008 en passen we de organisatie aan. We gaan meer op export richten en handel. In Nederland lopen opdrachten voor service wel goed, maar blijven nieuwe projecten uit, laat een woordvoerder weten."

Alle medewerkers van Arend-Sosef zijn in juni geïnformeerd over het voornemen. Het gaat om in totaal veertig arbeidsplaatsen. Na de fusie van de Van der Arend groep en Nic.Sosef B.V. op 1 januari 2012 zijn beide organisaties volledig geïntegreerd. De verwachting was dat er voldoende activiteiten zouden zijn om een redelijk rendement te behalen. Helaas ontwikkelt de Nederlandse markt zich onvoldoende om het techniekbedrijf in zijn huidige vorm en omvang voort te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.