Doorgaan naar artikel

‘Westland jaloers op Amerikaanse wietteelt’

Glastuinbouw Nederland ondersteunt het pleit van Westlandse tuinders om wiet te mogen telen.

Woensdagavond opende de NOS het 8 uurjournaal met het pleit van Westlandse glastuinders om zich te mogen storten op de teelt van medicinale cannabis. Glastuinbouw Nederland stuurde vanmorgen een persbericht de wereld in waarin de actie van de Westlanders wordt ‘erkend’.

“Medicinale cannabis kan voor patiënten een belangrijk bijdrage leveren aan hun welzijn of herstel. Dit is voor Glastuinbouw Nederland dan ook een belangrijke reden om de lobby en kennisontwikkeling en -uitwisseling, mits legaal, te ondersteunen”, schrijft Glastuinbouw Nederland.

‘Hier schoner en efficiënter telen’

Belangrijk argument van de glastuinders is dat hier in Nederland de teelt schoner en efficiënter dan waar dan ook kan worden uitgevoerd. Ook zijn ze helder over de economische beweegredenen. In landen als Canada en de Verenigde Staten (VS) ontwikkelt de legale wietteelt zich tot een miljardenindustrie. Daar gaat het echter om complete legalisering van teelt, handel en gebruik van cannabis.

Proef met legale teelt van cannabis gaat sowieso aan de neus van de Westlandse tuinders voorbij

Proef aan neus Westlanders voorbij

Met alleen medicinale wiet schieten de tuinders noch de Nederlandse economie erg hard op. De proef met legale teelt van cannabis voor medicinaal gebruik gaat sowieso aan de neus van de Westlandse tuinders voorbij. De gemeente Westland besloot eerder zich niet aan te melden. Niet zozeer omdat de telers het niet aan zouden kunnen. Maar wel omdat voor deelname aan die proef er in dezelfde gemeente ook een verkooppunt voor de geteelde wiet zou moeten komen. Het laat zien hoeveel meer er nodig is om van wietteelt de miljoenenbusiness te maken, waar de Westlanders aan refereren, dan een item op het NOS-journaal en een kort persberichtje van Glastuinbouw Nederland.

Greentech verwelkomt wiettelers

In juni zet de internationale vakbeurs Greentech in de Amsterdamse RAI de deuren wagenwijd open voor de internationale ondernemers die wel al doen wat de Westlandse glastuinders nog niet mogen. Ik zou ook groen van jaloezie zijn.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin