Glas

Nieuws

Teler spant zaak aan tegen Rabobank

Een teler heeft de Rabobank voor het gerecht gesleept nadat de bank de financiering stopzette.

De teler claimt dat Rabobank Westland de teler onvoldoende tijd heeft gegeven om een rendabel bedrijf op te starten. De teler had het glasbedrijf (amaryllisteelt) in de gemeente Westland juist in 2006 aangekocht op advies van de Rabobank, waardoor de stopzetting van de financiering in 2009 tegen de zorgplicht van de bank indruist.

In hoger beroep heeft het Gerechtshof van Den Haag de Rabobank echter in het gelijk gesteld, nadat in 2010 in kort geding ook al zo werd geoordeeld. De bank heeft nog vorderingen op de teler.

Volgens de rechter is niet aangetoond dat de teler zich stipt aan alle afspraken hield voor levering van jaarcijfers en prognoses, zodat de seizoensfinanciering in 2009 ook niet kon worden afgegeven. Verder had de teler zonder overleg investeringen gedaan die drukten op de liquiditeitspositie van het bedrijf. Toch claimt de teler dat het bedrijf winstgevend is en voerde daarvoor ook een besluit van de gemeente Westland aan dat oordeelde over de winstgevendheid van het amaryllisbedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.