Glas

Nieuws laatste update:26 jun 2013

Nieuwe zaadfirma krijgt opdracht tomatentelers

Het nieuwe zaadbedrijf Axia Seeds gaat in opdracht van een groep grote tomatentelers werken aan nieuwe rassen.

Daarvoor hebben deze telers de opdracht gegeven. Lans tomaten uit Maasdijk is één van deze bedrijven. Axia Seeds noemt het een alliantie met een substantieel deel van de tomatenmarkt en schrijft op haar website:  “De oprichting van Axia is door telers met veel enthousiasme ontvangen. Dit enthousiasme heeft er onder meer toe geleid dat een groep vooraanstaande tomatentelers zich niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk, achter Axia hebben geschaard.” Volgens Leo van der Lans kan pas over drie tot vijf jaar duidelijk worden of de alliantie de beloofde vruchten afwerpt. “Ze hebben een aantal types staan die er leuk uitzien. Zij gaan hun werk doen in opdracht van de telers. We hebben ze gewenste kenmerken aangegeven, maar we moeten het elk jaar gaan bekijken. Axia Seeds bouwt een nieuw kantoor in Naaldwijk. Daar zal in 2014 tevens een onderzoeklaboratorium voor kiemonderzoek en zaadtechnologie de deur openen.

Of registreer je om te kunnen reageren.