Glas

Nieuws

Uitspraak: bassin blijft staan bij kas

Het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard heeft een rechtszaak verloren tegen een teler over de plaats van een bassin.

Dat bassin bevindt zich binnen de onderhoudsgang van een watergang, stelde het hoogheemraadschap, waarna een dwangbevel kwam dat bassin buiten de vier meter grens van de watergang te plaatsen.

De teler stapte naar de Rechtbank in Rotterdam die oordeelde dat het hoogheemraadschap het besluit niet zorgvuldig heeft voorbereid. Er is twijfel ontstaan over de eigendomssituatie van de kas en het bassin na een faillissement. De betreffende teler zou geen eigenaar zijn, maar onduidelijk is wie wel verantwoordelijk is voor de uitvoering van de maatregel door het schap. De rechter oordeelde dat het hoogheemraadschap een nieuw besluit moet nemen.  De dwangsom van 500 euro per twee weken vervalt daarmee.

De teler had bij het schap aangeboden het onderhoud zelf uit te voeren, maar daar wil het hoogheemraadschap niet aan. Gezien het maatschappelijke belang van afwatering in dat gebied, houdt het schap dat liever in eigen beheer.

Of registreer je om te kunnen reageren.