Glas

Nieuws

'Gedwongen sloop kas van de baan'

De Raad van State oordeelt dat de gemeente Zuidplas een teler mag dwingen één hectare kas uit 2004 af te breken, ondanks dat bij de bouw in 2004 de vereiste vergunningen geregeld waren.

Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State dinsdag. Mogelijk komt het toch niet zover omdat de gemeente ondertussen via een andere weg toch de kas legaliseert, laat de advocaat van de teler weten.

Het afbreken van de kas zou de teler op een schade van zeker een  half miljoen euro komen te staan en is het gevolg van jarenlange procedures tussen een buurman, de gemeente en het bedrijf. De zaak loopt al meer dan tien jaar en leek met de uitspraak tot gedwongen sloop te leiden, maar volgens Peter Duijsens, advocaat van de rozenkweker, heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas ondertussen een bestemmingsplanwijziging goedgekeurd waardoor de teler mogelijk toch verder kan in de kas.

Die wijziging komt neer op een legalisering van de kas, waarvoor dus oorspronkelijk ook vergunningen zijn afgegeven. De buurman wist die vergunningen te vernietigen door te wijzen op fouten in de ruimtelijke onderbouwing.

Of registreer je om te kunnen reageren.