Glas

Nieuws

FresQ-directeur terug naar sierteelt

Jan de Boer vertrekt bij FresQ, de oude coöperatie voor glasgroente waarvan telers overstapten op DOOR en Harvest House.

Hij treedt per 1 maart aan als directeur in dienst bij siertelersvereniging Decorum Company. De Boer gaf zeven jaar leiding aan FresQ in een periode waarin problemen ontstonden met GMO en met vermeende kartelafspraken bij verkoopdochters. In die tijd groeide FresQ snel en probeerde De Boer juist de afzetstructuur te optimaliseren en het aantal verkoopdochters te verkleinen. FresQ wordt nu echter ontmanteld waardoor ook De Boer achter de schermen verdween.

Telersvereniging Decorum Company bestaat momenteel uit 60 leden, waaronder 47 plantentelers en 13 bloementelers. De afzet en activiteiten van Decorum in Europa nemen verder toe, de komst van de Boer past in deze groeilijn. De Boer zal hier het commerciële team versterken, laat die vereniging weten. Vóór FresQ was De Boer al werkzaam in de sierteelt bij FloraHolland.

Of registreer je om te kunnen reageren.